Impreza smaków
Ubierzcie się ładnie. Pora wyjść na miasto. I zawitać do Hewelke Restaurant & Bakery na jedyną w swoim rodzaju imprezę smaków!
Właściwie… to zapraszamy Was na cykl imprez, bo w tym temacie spotkamy się z Wami aż trzykrotnie! 7 lutego, 7 marca oraz 4 kwietnia. Zapiszcie sobie te daty w kalendarzu – będzie się działo!
Bibka w naszym wydaniu nie może być jednak zwykłym food party. Gramy tu słowami, bo „Bib” odnosimy również do selekcji Przewodnika Michelin. Wiecie, Bib Gourmand. Bib. Bibka. Impreza w Hewelke. Przygotujcie się na szał – oprócz ekipy HWLK, którą uwielbiacie, gotować będą dla Was zespoły z naprawdę kosmicznych miejsc!
Bo oczywiście, każda z restauracji na Bib(kach) to miejsce, które znajduje się na stronach francuskiego przewodnika właśnie z oznaczeniem Bib Gorumand!
Bib(ki) w Hewelke
- 3 kolacje degustacyjne.
- 3 restauracje na każdym wydarzeniu (Hewelke + 2 restauracje z zewnątrz).
- 6 dań w cenie każdego wydarzenia.
- Możliwość dokupienia wyjątkowego pairingu alkoholi (170 zł/os.).
- Łącznie 7 restauracji z wyróżnieniem Bib Gourmand w ramach cyklu!
Czegoś takiego na pewno nie było…
Cena: 230 zł/os.
Dodatkowy pairing: 170 zł/os.
Chcecie wziąć udział w najbliższej Bib(ce) w Hewelke?
Napiszcie do nas:
Najbliższa Bib(ka) za:
Widzimy się 7.02.2025 r.!
Dodatkowe miejsca!
Kochani! Wasze zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania!
Wielkimi krokami zbliżamy się do wyprzedania wszystkich miejsc na naszą pierwszą BIBkę. Marzymy jednak, że w naszej restauracji znajdziemy miejsce dla Wszystkich zainteresowanych. Dlatego dokładamy nową godzinę rezerwacji.
Od teraz możecie rezerwować miejsce na pierwszą BIBkę nie tylko na godz. 20 (zostały 2, 6-osobowe stoły), ale również na godz. 16!
Pisząc z prośbą o rezerwację – dajcie nam znać, którą godzinę wybieracie!
gotują dla Was:
Koneser Grill
Piotr Wójcik (na zdjęciu) – head chef Koneser Grill – po 7 latach pracy w Londynie, w którym zdobywał swoje doświadczenie wraca do Polski i od ponad 5 lat konsekwentnie i z pełną determinacją rozwija na warszawskiej Pradze Koneser Grill – miejsce oparte na ogniu.
Motywem przewodnim dwukrotnie nagradzanej w przewodniku Michelin oznaczeniem Bib Gourmand restauracji Koneser Grill jest ogień, dym i wszystko co z nimi związane.
Zasada „od nosa do ogona” oraz szacunek do wszelakiego produktów to nieodzowne hasła na kuchni.
Na miejscu w restauracji sezonujemu wszelkiego rodzaju mięsa oraz ryby chcąc wydobyć z nich jak najwięcej smaku i aromatu.
Kuchnia bazuje na klasycznych metodach z użyciem ognia i dymu.
Styl restauracji to balans pomiędzy comfort food a fine dining.
Koneser Grill z fine dining czerpie gotowanie z użyciem najlepszych sezonowych produktów , używanie klasycznych technik a jedzenie serwowane jest w przyjaznej,
domowej atmosferze , czyli w sposób, za który kochamy comfort food.
Vinissimo Restaurant & Wine Bar
Vinissimo Restaurant & Wine Bar to nowa marka, pod którą od lutego 2024 działa, restauracja obecna na Bema 6 od 2017 roku – (wcześniej Sztuczka Bistro). Restauracja, prowadzona od 2022 roku przez Łukasza Chwojnickiego, w delikatnie zmienionym formacie i z tym samym, niezastąpionym teamem, niezmiennie serwuje przepyszną i minimalistyczną kuchnię, wspartą ogromną selekcją win i nienagannym serwisem.
Szefem kuchni, od czerwca 2023 roku jest skromny i utalentowany Łukasz Theus (na zdjęciu), który współpracował z wieloma znakomitymi szefami.
Za serwis, wina i pracę całej restauracji odpowiada manager – Diana Kalinichenko, która pracowała w najlepszych Trójmiejskich restauracjach i mimo młodego wieku posiada spore doświadczenie, które umiejętnie wykorzystuje dbając o naszych Gości.
Vino, Vinissimo, czyli…wino, niezwykłe wino 😊, brzmi tak samo pięknie i intrygująco w każdym języku. To nasz znak rozpoznawczy. Ponad 400 etykiet, z czego 70 dostępne na kieliszek. Trzech sommelierów, kieliszki Riedel – dedykowane do różnych szczepów, Coravin. Konwencjonalne, naturalne, biodynamiczne. Legendy, friki, klasyka.
Wszystko to pozwala nam zadbać o każdego: od poczatkującego, dla którego każdy cukier w winie jest dobry, po winomana, który wypije do lunchu Colares 1969. U nas panuje winiarski egalitaryzm i tak samo istotne jest dla nas, podstawowe Primitivo jak i Sassicaia, ważne, że i to i to sprawia wam przyjemność.
W naszym menu znajdziecie minimalistyczne dania, oparte na klasyce z sezonowych produktów. Pracujemy na najwyższej jakości składnikach. W karcie znajdziesz: wołowinę Wagyu, dorsza Skrei, czarną zimową truflę, świeże ostrygi, wieprzowinę Ibérico i wiele innych delikatesów. Wszystkie nasze dania są idealne do dzielenia, do czego niezmiennie zachęcamy naszych Gości.