Impreza smaków

Ubierzcie się ładnie. Pora wyjść na miasto. I zawitać do Hewelke Restaurant & Bakery na jedyną w swoim rodzaju imprezę smaków!

Właściwie… to zapraszamy Was na cykl imprez, bo w tym temacie spotkamy się z Wami aż trzykrotnie! 7 lutego, 7 marca oraz 4 kwietnia. Zapiszcie sobie te daty w kalendarzu – będzie się działo!

Bibka w naszym wydaniu nie może być jednak zwykłym food party. Gramy tu słowami, bo „Bib” odnosimy również do selekcji Przewodnika Michelin. Wiecie, Bib Gourmand. Bib. Bibka. Impreza w Hewelke. Przygotujcie się na szał – oprócz ekipy HWLK, którą uwielbiacie, gotować będą dla Was zespoły z naprawdę kosmicznych miejsc!

Bo oczywiście, każda z restauracji na Bib(kach) to miejsce, które znajduje się na stronach francuskiego przewodnika właśnie z oznaczeniem Bib Gorumand!

W skrócie

Bib(ki) w Hewelke

  • 3 kolacje degustacyjne.
  • 3 restauracje na każdym wydarzeniu (Hewelke + 2 restauracje z zewnątrz).
  • 6 dań w cenie każdego wydarzenia.
  • Możliwość dokupienia wyjątkowego pairingu alkoholi (170 zł/os.).
  • Łącznie 7 restauracji z wyróżnieniem Bib Gourmand w ramach cyklu!

Czegoś takiego na pewno nie było…

 

Cena: 230 zł/os.

Dodatkowy pairing: 170 zł/os.

Chcecie wziąć udział w najbliższej Bib(ce) w Hewelke?

Napiszcie do nas:

restauracja@hewelkerestaurant.pl

Najbliższa Bib(ka) za:

Widzimy się 7.02.2025 r.!

Dodatkowe miejsca!

Kochani! Wasze zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania!

Wielkimi krokami zbliżamy się do wyprzedania wszystkich miejsc na naszą pierwszą BIBkę. Marzymy jednak, że w naszej restauracji znajdziemy miejsce dla Wszystkich zainteresowanych. Dlatego dokładamy nową godzinę rezerwacji.

Od teraz możecie rezerwować miejsce na pierwszą BIBkę nie tylko na godz. 20 (zostały 2, 6-osobowe stoły), ale również na godz. 16!
Pisząc z prośbą o rezerwację – dajcie nam znać, którą godzinę wybieracie!

1. Bibka już 7 lutego

gotują dla Was:

Warszawa

Koneser Grill

Piotr Wójcik (na zdjęciu) – head chef Koneser Grill – po 7 latach pracy w Londynie, w którym zdobywał swoje doświadczenie wraca do Polski i od ponad 5 lat konsekwentnie i z pełną determinacją rozwija na warszawskiej Pradze Koneser Grill – miejsce oparte na ogniu. 

Motywem przewodnim dwukrotnie nagradzanej w przewodniku Michelin oznaczeniem Bib Gourmand restauracji Koneser Grill jest ogień, dym i wszystko co z nimi związane. 

Zasada „od nosa do ogona” oraz szacunek do wszelakiego produktów to nieodzowne hasła na kuchni.

Na miejscu w restauracji sezonujemu wszelkiego rodzaju mięsa oraz ryby chcąc wydobyć z nich jak najwięcej smaku i aromatu.

Kuchnia bazuje na klasycznych metodach z użyciem ognia i dymu.
Styl restauracji to balans pomiędzy comfort food a fine dining.
Koneser Grill z fine dining czerpie gotowanie z użyciem najlepszych sezonowych produktów , używanie klasycznych technik a jedzenie serwowane jest w przyjaznej,
domowej atmosferze , czyli w sposób, za który kochamy comfort food.

Koneser Grill - Bibki w Hewelke 2
Koneser Grill - Bibki w Hewelke 3
Koneser Grill - Bibki w Hewelke 1
Łukasz Theus - Bibki w Hewelke
Sopot

Vinissimo Restaurant & Wine Bar

Vinissimo Restaurant & Wine Bar to nowa marka, pod którą od lutego 2024 działa, restauracja obecna na Bema 6 od 2017 roku – (wcześniej Sztuczka Bistro). Restauracja, prowadzona od 2022 roku przez Łukasza Chwojnickiego, w delikatnie zmienionym formacie i z tym samym, niezastąpionym teamem, niezmiennie serwuje przepyszną i minimalistyczną kuchnię, wspartą ogromną selekcją win i nienagannym serwisem.

Szefem kuchni, od czerwca 2023 roku jest skromny i utalentowany Łukasz Theus (na zdjęciu), który współpracował z wieloma znakomitymi szefami.

Za serwis, wina i pracę całej restauracji odpowiada manager – Diana Kalinichenko, która pracowała w najlepszych Trójmiejskich restauracjach i mimo młodego wieku posiada spore doświadczenie, które umiejętnie wykorzystuje dbając o naszych Gości.

Vino, Vinissimo, czyli…wino, niezwykłe wino 😊, brzmi tak samo pięknie i intrygująco w każdym języku. To nasz znak rozpoznawczy. Ponad 400 etykiet, z czego 70 dostępne na kieliszek. Trzech sommelierów, kieliszki Riedel – dedykowane do różnych szczepów, Coravin. Konwencjonalne, naturalne, biodynamiczne. Legendy, friki, klasyka.

Wszystko to pozwala nam zadbać o każdego: od poczatkującego, dla którego każdy cukier w winie jest dobry, po winomana, który wypije do lunchu Colares 1969. U nas panuje winiarski egalitaryzm i tak samo istotne jest dla nas, podstawowe Primitivo jak i Sassicaia, ważne, że i to i to sprawia wam przyjemność.

W naszym menu znajdziecie minimalistyczne dania, oparte na klasyce z sezonowych produktów. Pracujemy na najwyższej jakości składnikach. W karcie znajdziesz: wołowinę Wagyu, dorsza Skrei, czarną zimową truflę, świeże ostrygi, wieprzowinę Ibérico i wiele innych delikatesów. Wszystkie nasze dania są idealne do dzielenia, do czego niezmiennie zachęcamy naszych Gości.

Chcecie wziąć udział w najbliższej Bib(ce) w Hewelke?

Napiszcie do nas:

Close
Close