O nas

to oni budują to miejsce

To jasne jak Słońce, że jedzenie jest ważne.
Ale wiemy, że odwiedzacie Hewelke Restaurant & Bakery również dla naszej atmosfery.
Poznajcie ludzi, którzy ją kreują. Oto zespół Hewelke.

Alyona Orel - zespół Hewelke Restaurant & Bakery
szefowa kuchni

Alyona Orel

Nasza Szefowa Kuchni. Jeśli znacie Białego Królika, Arco by Paco Perez i Zakwasownię, to wiecie, że macie do czynienia z prawdziwą profesjonalistką. Wymienione miejsca były w końcu jej kulinarnym uniwersytetem!

W Hewelke jest od początku i traktuje naszą restaurację jak własne dziecko. Odpowiada za codzienne funkcjonowanie restauracji i wspólnie z Marcinem Popielarzem (Chef Patron) przygotowuje menu, które później zabiera Was w ekscytującą podróż.

Jest perfekcjonistką (co zobaczycie to na talerzach). I woli Was zaskakiwać pysznymi połączeniami smaków… niż sama być zaskakiwaną. 

Mamy otwartą kuchnię, więc możecie ją często zobaczyć przy pracy. A nawet porozmawiać przy naszym Chef’s Table.

food and beverage manager

Michał Szupieńko

Pojawia się na hasło: „Czy mogę rozmawiać z managerem?”.

Spajacz wszystkiego – od koncepcji restauracyjnej, przez serwis i menu, po projekty partnerskie.

Fan podróżowania, gwiazdek Michelin i kaaaaaaażdego aspektu kulinarnej SZTUKI. Przyjechał do nas bezpośrednio z Londynu – zresztą z bagażem doświadczeń zdobytym w gwiazdkowych lokalach. Pracował pod okiem Gordona Ramsaya i Hestona Blumenthala. Teraz te inspiracje przekłada na restaurację i zespół Hewelke.

Zespół, który budował od podstaw i za który skoczyłby w ogień! Albo dałby sobie uciąć rękę… Na razie jednak chętnie dzieli się swoim bogatym doświadczeniem.

Jego pies wabi się Dobby. Także wiecie o jakiej serii książek możecie z nim pogadać.

Michał Szupieńko - zespół Hewelke Restaurant
Kacper Radzewicz - zespół Hewelke Restaurant & Bakery - Gdańsk
zastępca FOOD AND BEVERAGE managera

Kacper Radzewicz

Nasza gwiazda! A na ciałach niebieskich znamy się w końcu jak nikt inny w gastronomii.

Uwierzcie nam, chcecie być w zasięgu aury, jaką roztacza Kacper. Spokój, luz, harmonia i uśmiech. Poczujecie się przy nim objęci opieką i do domu wrócicie nie tylko ze wspomnieniami pysznych smaków (oraz w przypadku Kacpra – również tych z baru).

Prawa ręka F&B Managera – rządzi i dzieli, gdy Michała nie ma w pobliżu. Ma dar wyczarowywania rozwiązań na każdą prośbę naszych Gości. I za to chyba zbiera najwięcej pochlebnych ocen w serwisach, w których dzielicie się swoimi opiniami.

Odpowiada też za organizację wydarzeń dla większych grup. Natknięcie się na niego, gdy będziecie organizować imprezy okolicznościowe lub obiady poślubne.

obsługa sali

Natasza Danylova

Tak, specjalnie wykorzystaliśmy zdjęcie z kieliszkiem wina. Natasza jest naszą specjalistką, która pomoże Wam wybrać odpowiedni trunek do podkreślenia przepysznych dań, jakie wychodzą z kuchni. Ona i Kacper są w Hewelke najlepiej przeszkolonymi pod tym względem osobami.

Ale w kontakcie z Nataszą nie zatrzymacie się tylko na tym! Gdy tylko zajmiecie miejsce przy stole – nasza Królowa Sali roztoczy nad Wami ochronny parasol, pod którym będziecie mogli zapomnieć o całym świecie i skupić się tylko na kulinarnej podróży. To ten rodzaj gospodyni, która dba o każdy detal wpływający na komfort Gościa.

Przyjechała do nas w 2022 roku i już na starcie ujęła nas determinacją w nauce języka polskiego. Opanowała go błyskawicznie i z miejsca stałą się główną kelnerką na hewelkowej sali.

Prywatnie jest kocią mamą dla dwóch mruczków. Dlatego pewnie ma takie doświadczenie w obsłudze wymagającego Gościa…

Natasza Danylova - zespół Hewelke Restaurant & Bakery
Karol i Łukasz - Hewelke Restaurant & Bakery
piekarnia

Karol Nagórski i Łukasz Majkrzak

Jak zostać piekarzem? Na pewno istnieje kilka dróg, by wreszcie dotrzeć do zagniatania ton mąki i hektolitrów wody.

Nasz duet zaczynał od pracy w kuchni Białego Królika. Ale w okresie pandemicznym panowie zapałali uczuciem do chleba. Pasją gorącą jak piekarniany piec!

Jednak gdyńska kuchnia okazała się dla nich za mała. W Hewelke Karol (Szef i kreatywne serce) i Łukasz (Zastępca Szefa oraz główny alchemik całego przedsięwzięcia) mają dużo więcej przestrzeni i sprzętu.

Dlatego dziś pod ich okiem powstaje nie tylko pieczywo, ale też wszystkie słodkości, w które możecie zaopatrywać się codziennie od wtorku do niedzieli.

Close
Close