Bonjour au marché d’Hewelke!
Mamy ogromna przyjemność zaprosić Was do spędzenia wieczoru w iście francuskim wydaniu!
Tego dnia poczujecie się w Hewelke jak w małej, francuskiej restauracji położonej niedaleko ryneczku ze świeżymi owocami, warzywami, fruits de mer et, bien sûr, avec du vin…
Wino tego wieczora dobierze dla Was nasz zaprzyjaźniony Sommelier – Paweł Zduniak, który oprócz doboru wina do kolacji wprowadzi Gości w tajniki francuskiego wina Bordeaux i jego odmian.
Szefowie Kuchni Marcin Popielarz i Alyona Orel przygotują une fête des saveurs typiquement française! Będzie przepysznie, francusko i prawie sous le ciel de Paris…
Cena za osobę: 350 zł
Menu:
Amouse: Thon tartalet
Wino: Crémant de Bordeaux Rosé Brut Bulles de Lisennes
Przystawka: Foie Gras z figą i topinamburem
Wino: Graves Blanc Bio 2019 Chateau du Sueil
Zupa: Volutè aux cépe de Bordeaux
Wino: Bordeaux Superieur 2015 Chateau Ribebon
Danie główne: Dorsz w omułkowym cassoulet
Wino: Graves Blanc 2020 Chateau Peyrat
Deser: Canelle z pieczonymi kasztanami
Wino: Sauternes 2014 Chateau Broustet
Rezerwacja miejsc:
restauracja@hewelkerestaurant.pl
+58 347 03 02
+ 48 609 850 026